Mitol
Search SLO / EN / CZ / RS / HR MENU
Mitol / Uncategorized @sl / MITOPUR A1: Za varne in okolju prijazne izdelke

MITOPUR A1: Za varne in okolju prijazne izdelke

MITOPUR A1 je 2K poliuretansko lepilo, ki se uporablja za izdelavo izolacijskih plošč in v proizvodnji filtrov. V letošnjem letu smo zanj pridobili pozitivno mnenje o primernosti njegove uporabe za stik z živili po regulativi EU 10/2011.

MITOPUR A1 je dvokomponentno poliuretansko lepilo v več različicah, ki se med seboj razlikujejo v reakcijskem času. Lepilo se uporablja v proizvodnji filtrov ter  za lepljenje sendvič plošč. Lepilo z nizko viskoznostjo, ki ne vsebuje abrazivnih polnil, je posebej primerno za mešanje na mešalnih napravah in nanašanje s tehniko brizganja.

V letošnjem letu smo za lepilo pridobili mnenje o primernosti uporabe lepila v stiku z živili po regulativi EU 10/2011 pri povišani in normalni temperaturi.

Glede na pozitivno mnenje, dodatno priporočamo uporabo lepila v vseh različicah: MITOPUR A1, A1/5 in A1/15 za proizvodnjo zračnih filtrov v prehrambeni industriji.

Pozitivno mnenje o primernosti lepila MITOPUR A1 za uporabo v stiku s hrano je prednost tudi:

  • na vseh ostalih izdelkih, kjer se lepilo uporablja: filtri, vrata hladilnic, nadgradnje transportnih vozil -hladilniki, bivalni kontejnerji, stene čistih prostorov ipd.,
  • v zmanjšanju emisij na delovnem mestu, kjer se uporablja lepilo
  • v zmanjšanju emisij v prostoru, izdelanem s sendvič ploščami z lepilom MITOPUR A1

 

Za dodatne informacije in pridobitev poročila o testiranju lepila po EU 10/2011 nas prosim kontaktirajte na support@mitol.si.